Het roze geheim van champagne


Champagne, de sprankelende nectar van de goden, is een drankje dat synoniem staat voor viering en luxe. Maar temidden van de zee van gouden bubbels schittert er één variëteit die zich onderscheidt door zijn verfijning en romantiek - rosé champagne.

De Roze Magie…

Rosé champagne is als een prachtige zonsondergang in een glas. Haar kleurenpalet varieert van zachtroze tot diep amberroze, en haar delicate tinten zijn een visueel genot. Maar de aantrekkingskracht van rosé champagne gaat veel verder dan haar schitterende uiterlijk.

Rosé champagne is een ware ontdekkingsreis voor de smaakpapillen. Elke slok rosé champagne onthult een intrigerende smaakcombinatie. Het is niet noodzakelijk alleen zoet of fruitig, maar biedt een waaier aan smaaknuances. Hier vind je subtiele hints van rode bessen, een vleugje bloemige elegantie en soms zelfs een subtiel kruidig karakter. Het resultaat is een complexiteit die de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen betovert.

Binnen de wereld van rosé champagne zijn er talloze variëteiten om te verkennen. Er zijn twee methoden om rosé champagne te produceren: rosé d’assemblage en rosé par macération.

Rosé d’assemblage: Hier wordt een kleine hoeveelheid rode wijn (5-20%), uiteraard uit de champagnestreek, toegevoegd aan de assemblage van witte wijnen. Dit geeft de champagne zijn roze tint en kan variëren afhankelijk van de gebruikte rode wijn en de hoeveelheid die wordt toegevoegd. Dit lijkt misschien een eenvoudige methode, maar dat is het allerminst. Zowel de dosis rode wijn als het tijdstip van toevoeging zijn uitermate belangrijk en bepalend voor het resultaat.

Rosé par macération of rosé de saignée: Bij deze methode blijven de schillen van de blauwe druiven – soms blauwe druiven in zijn geheel - een beperkte tijd in contact met het druivensap. Men laat de schil van de blauwe druif een tijdje “bloeden” (saigner) wat resulteert in de karakteristieke roze kleur. De duurtijd en de dosering spelen een cruciale rol bij het bepalen van de smaak en het karakter van de uiteindelijke rosé. Deze methode is zeer intensief en dit proces wordt strikt gecontroleerd om de gewenste kleur en smaak te bereiken.

Hoewel rosé champagne vaak wordt geassocieerd met feestelijke gelegenheden, is het veelzijdig genoeg om elke gebeurtenis te verheffen. Het kan een heerlijke begeleiding zijn bij desserts, maar ook een elegante metgezel bij een gastronomisch diner.

De Ontdekking van des Amoureux

Rosé champagne wordt ook wel eens de champagne van de verliefden genoemd. Bij Fines Bulles nodigen we je uit om de wereld van rosé champagne te ontdekken tijdens onze 'Dégustation des Amoureux'. Hier krijg je de kans om een scala aan rosé champagnes te proeven, van cru tot grand cru, en de subtiliteiten van deze verleidelijke variëteit te verkennen. 

Rosé champagne is meer dan alleen een drankje; het is een ervaring, een symfonie van kleuren, aroma's en smaken die samenkomen om een moment van pure verrukking te creëren. Dus hef je glas op en laat je betoveren door de roze magie van champagne.

Bij Fines Bulles delen we graag onze passie voor deze sprankelende schat. Kom met ons mee op een reis van liefde en ontdekking, want er is niets zo betoverend als een glas rosé champagne.

Meest Recente Posts

Inschrijven

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Bekijk de vorige updates

Blog

In de kijker

Contacteer Ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u nog vragen over één van onze formules of had u graag meer informatie? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!