Over Ons

Over Ons

Wie zijn wij?

Annemie & Patrick

Vanwaar onze passie voor Champagne?

In 2000 reizen wij voor het eerst naar de champagnestreek…
In het gezelschap van een geweldige groep bezoeken we fantastische champagnehuizen en degusteren we heerlijke champagnes. Onze eerste ervaring met “le champagne” en “la Champagne” is meteen een schot in de roos! We maken kennis met champagneboeren en hun families, de terroirs, de kelders, het productieproces en finaal heerlijke champagnes, het schitterende resultaat van veel liefde en geduld, soms al generaties lang.

Het virus slaat onmiddellijk over en we worden getriggerd om de champagnestreek te blijven bezoeken. We willen meer champagnehuizen ontdekken en nog meer champagneboeren en vooral de champagne-geheimen leren kennen. 

Annemie & Patrick

Champagneweekends

We starten vervolgens met het organiseren van champagneweekends initieel voor Limepar vzw, maar al snel volgen Champagne-uitstappen voor familie, vrienden en collega’s. Met groepen van 4 tot 38 personen flaneren we regelmatig door de Champagne voor bezoeken aan prachtige champagnehuizen inclusief sprankelende degustaties in uiteraard een geweldige sfeer! De uitdaging bestaat er niet enkel in om telkens weer een complete all-in formule vlekkeloos te laten verlopen, maar ook om zoveel mogelijk champagneboeren te leren kennen en nieuwe champagnes te ontdekken. Gecharmeerd door alle verhalen en de ongelooflijke knowhow die schuilgaat achter het productieproces, trekken we ook vaak alleen op prospectie naar de champagnestreek.


Tot op de dag van vandaag blijft onze liefde voor champagne groeien en die willen we heel graag met u delen door u mee te nemen op een reis door de ondergrondse gangen vol edel vocht!

Annemie

Van opleiding ben ik apotheker. Ik combineer projectwerk in de gezondheidssector flexibel met apotheek vervangingen in een ruim netwerk van officina’s. Maar champagne en de goesting om er iets mee te doen bleef in mijn hoofd borrelen. Wist u bovendien dat apotheker Jean-Baptiste François een belangrijke rol heeft gespeeld in de doorbraak van de ontwikkeling van champagne? 

Het plezier om thuis voor familie en vrienden champagne open te trekken en erover te praten is vandaag nog even groot als meer dan 20 jaar geleden, al dan niet groter! Meermaals word ik door vrienden en familie gemotiveerd om iets met champagne te ondernemen. Blijkbaar kan ik mijn liefde voor champagne niet verbergen… 

Ik hakte de spreekwoordelijke knoop door en Fines Bulles werd geboren. Zodoende neem ik er een nieuwe functie bij als organisator en uitvoerder van champagnedegustaties. Ter voorbereiding en vervolmaking werkte ik de MOOC-champagne opleiding af.

Patrick

Tijdens mijn actieve loopbaan als rijkswacht- en politieofficier heb ik meermaals kunnen meehelpen aan de champagne-uitstappen die Annemie organiseert. Die uitstappen blijven onvergetelijke en fijne ervaringen met veel vriendschap en ambiance. De champagnes, zorgvuldig uitgekozen door de ‘organisatrice exceptionelle’ worden goed gesmaakt en … veel gekocht. Het Hasseltse politiekwartier aan de Luikersteenweg heeft meer dan eens dienst gedaan als lieu d’expédition, als verdeelcentrum. De liefde voor streek en bubbels is sindsdien alleen maar toegenomen. Wanneer ik na mijn loopbaan een opleiding reisleider volg is mijn keuze voor een specialisatiegebied dan ook snel gemaakt: Champagne-Ardenne. De opleiding leert mij zoveel meer over de boeiende regio die Champagne-Ardenne is, over de unieke schuimwijn die er gemaakt wordt. Immers …

"Il n'est Champagne que ... de la Champagne!'

Met enthousiasme, kennis en ervaring wil Fines Bulles u laten proeven van het goede dat Champagne-Ardenne te bieden heeft. Aarzel niet om met ons de sterretjes van Dom Pérignon te ontdekken want, zoals Napoleon het al zei …

'Qui a bu, boira!'

Inschrijven

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Bekijk de vorige updates

Blog

In de kijker

Contacteer Ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u nog vragen over één van onze formules of had u graag meer informatie? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!