Club Trésor

Club Trésors

Club Trésors de Champagne

Wat is Club Trésors de Champagne?

De Club Trésors de Champagne, opgericht in 1971, was de eerste vereniging van wijnmakers in de Champagne die pleitte voor een aanpak van de wijnbouw op basis van de hoogste kwaliteitsnormen. De club gaat in de eerste plaats over het samenbrengen van een groep gelijkgestemde mannen en vrouwen die zich volledig inzetten voor het gemeenschappelijke doel van uitmuntendheid. Sinds de oprichting van deze baanbrekende vereniging hebben de leden ernaar gestreefd de essentie van hun verschillende terroirs te behouden en het uitzonderlijke karakter van hun wijnen te promoten. Vandaag is deze filosofie relevanter dan ooit.

Strenge kwaliteitsnormen

De Club Trésors bestaat uit 28 ambachtelijke wijnmakers, geselecteerd uit de mooiste gebieden van de Champagnestreek, elk erkend voor de kwaliteit van hun werk. De Club Trésors is de enige organisatie in de Champagne die haar leden selecteert volgens een reeks niet-aflatende kwaliteitsnormen.​​​​​​​

Elke wijnmaker moet zijn champagnes volledig in zijn of haar eigen lokalen en kelders maken. Bovendien moet de champagne uitsluitend gemaakt zijn van druiven die in zijn of haar eigen wijngaarden zijn geoogst.

Elke wijnmaker is toegewijd aan zijn werk en beschermt met passie de kwaliteit en het unieke karakter van zijn eigen wijngaard.

De jury van oenologen en wijnprofessionals die de champagnes selecteren, eist een onberispelijke kwaliteit, zowel wat betreft het werk in de wijngaard als de wijnen.

Elke champagne wordt onderworpen aan twee blinde proeverijen (eenmaal in het stadium van stille wijn vóór het bottelen en opnieuw na 3 jaar rijping op fles) door een panel van gepassioneerde en vooraanstaande oenologen en wijnmakers.

Een Special Club-champagne mag alleen worden gemaakt in uitstekende oogstjaren.

'Heilige Graal'

Alleen wijnmakers die beide proeverijen met succes hebben doorstaan, worden waardig geacht om de door hen gekozen champagne in de unieke 'Special Club'-fles te bottelen, die alleen door de leden van de Club Trésors mag worden gebruikt. Het verkrijgen van deze 'Heilige Graal' is een ware onderscheiding en vereist dagelijkse toewijding en toepassing door de wijnmaker. Alleen zo kan onze selecte groep champagneliefhebbers overal de uitzonderlijke kwaliteit en het unieke artisanale karakter van onze champagnes garanderen.

Inschrijven

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Bekijk de vorige updates

Blog

In de kijker

Contacteer Ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u nog vragen over één van onze formules of had u graag meer informatie? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!